Nattfiske efter dom silvriga


Det börjar bli bra läge nu för att kunna dra en riktigt stor kustöring. Vattnet har sjunkt ett par grader, men bytestillgången är fortfarande hög som bara den och öringen kommer fortfarande in väldigt grunt både kvällar,nätter och tidiga morgnar. Vi ifrån Team Attitude ska nästa helg bege oss till Blekinge för att kunna lura ett par, så jag tänkte ge lite heta tips för dom som vill testa på detta spännande fiske!


Om vi börjar med utrustningen så är det viktigast att inte ha för "klena" saker. Sommaröringen är oftast stor och stark. Jag har hört om fiskar som har rusat upp till 70 m, så det gäller att man inte har för lite och för tunn lina. Jag föredrar flätlina i tjocklek 0.15-0.20 mm. Spöt du ska ha ska vara mellan 8-13 fot för att kunna få längd på dina kast, gärna en bra ryggrad på spöt också för att kunna tämja en stor fisk som går in bland stenar osv.
Rullen behöver en bra broms och gärna vara i en storlek på 2500-4000. Dragen du ska använda får gärna vara i mörkare färger så att månen reflekterar ljuset, och då syns ett mörkare drag bättre än ett orange tex.


Sålänge det är ljust ute så ska du passa på att välja din plats, tex. strömsatta sund, uddar och större vikar är riktiga hotspots för sommaröringen. Strömsatta uddar är min favorit då bytesdjuren följer med strömmen.
Tänk på att inte röra dig för mycket när du väl valt din plats, öringen rör sig för det mesta hela tiden så det är ingen ide att springa runt och jaga den.
Hoppas detta hjälper er på traven och nästa helg kan ni räkna med en rapport ifrån oss på Team Attitude!
Lägger också upp en bild på förra årets största kvällsfisk. En grym fisk på 4,7 kg som tog på Toby 7 gr.
Tight Lines/ Niclas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0