Kalla Jerkgäddor


Tanken var att vi skulle försöka dra ett par granna öringar, vi åkte ut igår vid middagstid. Vädret var perfekt för vårfisket efter havsöringen men vi hinner fiska av ett par ställen innan vi märker att det börjar blåsa upp. Vi håller igång i ett par timmar, men till slut så går det inte ens att fiska trots att vi har ankraret i. På kvällen bestämmer vi oss för att försöka oss på dom stela vårgäddorna. Det hade varit -4 grader på natten, vilket inte gjorde fisket lättare.

Gäddorna blir då ännu mer segare. Vi fiskar av ett par klockrena "hotspots" för våren, men inte en stöt. Vi bestämmer oss för att fiska av ett sista stenrev. Redan i första kastet har jag efter en fisk i 5-6 kilosklassen och dom tre följande kasten hade jag tre olika fiskar efter i 3-5 kilosklassen. Vi ankrar upp gangska snabbt, tar ett kast ut mot djupkanten.

Precis innan jag ska lyfta jerken ur vattnen så kommer det en ganska fin bit och nyper tag i jerken men jag gör för snabbt mothugg. Kastet efter kommer det äntligen, årets första riktigt jerkhugg, på lång lina blev det en ganska bra fight. Andre kunde säkert landa en riktig knubbis som vägdes till 5 kg.
Efter en snabb catch and realese så är det Andres tur, gäddan följer stadigt in till båten och vänder lugnt och fint.

Vi uppskattade längden til 110 cm++ vilket är en fin fisk!, Andre landar kastet efter en lekhane på 2 kg.

Trevlig helg med god mat och dricka! Nästa helg är det premiär för Gustavsfors och självklart kommer vi i Team Attitude att vara där!

Tight Lines//Niclas & Andre...

 


Kommentarer
Postat av: Anonym

:)

2011-03-30 @ 07:43:49
Postat av: Anonym

Fin

2011-03-30 @ 07:44:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0