Nytt pass, Nya möjligheter


Nu är det äntligen dags för ett nytt pass, och inte vilket som helst. Utan premiär med båten! Känns underbart med andra ord. Tanken är att vi ska försöka dra ett gäng stora blanka öringar. Efter förra årets havsöringsfiske så har vi nu lärt oss ställerna för olika förhållanden. Prognosen visar 5+ och västlig vind med en hastighet på 3 m/s vilket är perfekt för denna årstiden då det gäller havsöring. För er som inte är helt "gröna" på det här med havsöringsfiske så har jag hittat ett urklipp som ni kan läsa mer om nedan. Blir det ingen fart på på havsöringsfisket så står gäddan på menyn!

Rapporter kommer på söndagkväll, var så säkra!


Då vi fiskar havsöring från båt brukar vi se till att röra på oss mycket så att man kan kamma över stora områden på en dag. Havsöringen är inte lika lat som gäddan, utan ser den att det blänker en bit bort i vattnet så blir den vanligtvis nyfiken och simmar dit. Då kan den antingen godkänna betet och hugga, eller strunta i det. Därför behöver man inte nödvändigtvis kasta så många kast på varje ställe.

Att ankra upp och ligga på samma ställe i någon timme är absolut inte att rekomendera. Havsöringen flyttar mycket på sig och därför kan det vara bra att komma tillbaks och kasta några kast på samma ställe. Havsöringen är en stimfisk och om man har fått eller tappat en är chansen stor att det finns fler på samma ställe. Då man är ute efter denna fisk kan man åka ut så tidigt att solen håller på att gå upp och man behöver inte ge upp förrän det är mörkt.


Under hela hösten, vintern och våren går det att få havsöring, under förutsättning att varrnet inte är täckt av is. I 5 - 10 gradigt vatten är öringen bäst på hugget. Och kom ihåg att få saker är lika roligt som att drilla en fin havsöring en solig dag, med klart vatten så man ser fisken på långt håll även när den inte dansar på vattenytan...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0